Avocații corporașiilor își petrec carierele concentrându-se pe problemele juridice cu care se confruntă întreprinderile mari. De obicei, avocații corporațiilor petrec puțin timp în sala de judecată, în schimb, își concentrează atenția asupra tranzacțiilor. La fel ca și alți avocați, avocații corporațiilor pot lucra la o firmă de avocatură, dar ar putea lucre, de asemenea, în cadrul unei companii juridice private. Indiferent dacă se află într-o firmă sau în companie, avocații corporativi pot asista la negocierea contractelor sau achizițiilor. Indiferent de situație, interesul afacerii și legile clientului sunt întotdeauna o prioritate pentru avocatul corporativ.

Educaţie

Înainte de a participa la școala de drept, avocații corporativi obțin o diplomă de licență. După colegiu, viitorii avocați corporativi iau LSAT – un examen conceput pentru a prezice performanța școlii de drept. Mulți avocați corporativi dețin diplome în drept obținute la școlile de top din țară. De asemenea, nu este neobișnuit ca un avocat corporativ să aibă o diplomă de afaceri sau alt grad de specialitate.

Ansamblu de calificări

Avocații corporativi trebuie să aibă un ansamblu variat de calificări, inclusiv cunoștințe în afaceri și financiare. Este esențial pentru avocații corporativi să înțeleagă efectul oricăror decizii juridice pe care le fac. Toți avocații trebuie să fie competenți în aspectul juridic pentru a se asigura că clienții lor respectă cele mai recente norme și reglementări. Avocații corporativi trebuie, de asemenea, să fie comunicatori excelenți pentru a comunica cu clienții sau în cazul cînd un client devine implicat în litigii sau instanță. În cele din urmă, avocații corporativi trebuie să fie negociatori calificați, deoarece trebuie să negocieze în numele clienților lor.

Responsabilități de bază

Responsabilitatea principală a avocaților corporativi este de a se asigura că tranzacțiile de afaceri ale clienților lor respectă legea. Avocatul corporativ trebuie să cerceteze ce implică legea respectiva în această tranzacție și să consilieze clientul cu privire la orice efecte negative pe care le-ar putea crea. Pe lângă obligațiile lor obișnuite, avocații corporativi se asigură că deciziile juridice ale clienților lor vor avea un punct forte. De exemplu, un avocat corporativ se poate consulta cu departamentul de marketing al unei companii pentru a înțelege dacă soluționarea unei dispute va afecta perspectiva pieței de desfacere a companiei și va afecta vânzările pe un anumit trimestru.

Responsabilități secundare

Avocații corporativi acționează, de asemenea, ca factori de decizie. Din acest motiv, unii avocați corporativi au lucrat în domeniul de afaceri înainte de a merge la școala de drept. În cadrul școlii de drept, avocații corporativi ar trebui să se concentreze pe cursuri comerciale și tranzacționale, cum ar fi, tranzacții securizate, negocieri, faliment și cursuri axate pe Codul Comercial Uniform. Dacă un avocat corporativ nu are o diplomă de afaceri, va trebui să ia cursuri de analiza contabilă și situația financiară, care îi vor oferi cunoștințe necesare pentru acest domeniu.

Categorii: Avocati