Facem o introducere despre drepturile omului, și rezumate la fiecare lectura.

Societatea contemporană este în permanent pusă în fața multor provocări. Cele mai des întâlnite ar fi cele legate de încălcarea drepturilor omului. Tot mai mult și mai mult fiecare locuitor al planetei s-ar confrunta cu anumite lezări ale drepturilor sale. Dar ce reprezintă drepturile omului?

Drepturile omului sunt drepturile înnăscute tuturor ființelor umane, indiferent de rasă, sex, naționalitate, etnie, limbă, religie sau orice alt statut. Drepturile omului includ dreptul la viață și libertate, libertatea de sclavie și tortură, libertatea de opinie și de exprimare, dreptul la muncă și educație și multe altele. Fiecare are dreptul la ele, fără nici o discriminare.

Cele mai mari provocări ale drepturilor omului ar fi:

  • Sărăcia și inegalitățile globale.
  • Discriminare.
  • Conflict armat și violență.
  • Lipsă de răspundere/responsabilitate.
  • Deficitul democrației.
  • Instituții de stat slab funcționale în apărarea drepturilor omului.

Mai jos vedeți câteva lecturi video ce abordează acest subiect, atât de mult discutat în zilele noastre.

În discursul său, comisarul Al Hussein a cerut audienței să sprijine și să apere drepturile omului afirmând că „Nu există un guvern cu un proces cu adevărat curat de drepturi ale omului”, a discutat despre modul în care biroul său la ONU, Curtea Penală Internațională, guvernele și entitățile neguvernamentale pot proteja drepturile omului, inclusiv investigarea și documentarea încălcărilor și vorbirea în numele victimelor, urmărirea criminală a încălcărilor drepturilor omului în CPI, ajutor umanitar și chiar legi comerciale și de investiții care respectă drepturile omului.

Poate fi descarcat cu SaveFrom.net

Unul dintre cele mai dinamice aspecte ale legislației este cel al Drepturilor Omului. Sir Geoffrey Nice și-a petrecut cariera în acest domeniu și discută originile sale. În acest discurs se relatează despre dezvoltarea filozofică și istorică a ceea ce poate fi considerat drept drepturile esențiale ale omului. Fiecare detaliu explicat își are un început și se bazează pe necesitățile vitale de a apăra drepturile înnăscute ale fiecărui individ. Este important să înțelegem această evoluție înainte de a critica legile moderne privind drepturile omului.

Categorii: Drept